Voor de leut stickers uitdelen en een kleurplaat voor de kullekes

KRABBEGAT – Eén van de mooiste aspecten van het Vastenavendfeest is toch wel dat mensen de leutigste dingen voor elkaar doen, vaak zelfs voor compleet onbekenden. Het initiatief van Eric Huffmeijer en Stefaan Verheugt is daar een mooi voorbeeld van. Ze delen gratis stickers uit en hebben een gèève kleurplaat voor de Kreukeltjes gemaakt.

Je kunt zomaar, in een café of op straat, een sticker aangeboden krijgen. Gemaakt door Stefaan en Eric, twee Vastenavendliefhebbers pur sang. Koplopers in de leutkoers zeg maar, dus natúúrlijk slaat de afbeelding op de sticker ook op het motto van 2019: ’t Is Koers!

Contact maken

Waarom ze dat doen? Echt alleen maar voor de leut, om gezellig een praatje aan te kunnen knopen met andere dweilen. Dan is zo’n klein ‘kedooke’ natuurlijk een mooie aanleiding. En jong en oud zijn er blij mee. Sommigen kijken er ook echt naar uit. Het is namelijk niet het eerste jaar dat dit gebeurt. Stefaan is er zo’n tien jaar geleden mee begonnen en het is inmiddels een vast onderdeel geworden van hoe hij het feest graag viert.

Nóg een kedooke

Het ontwerp is dit jaar is een vrij forse steketee die nét de finish haalt met zijn fiets. Als laatste, dus met een rode lantaarn. Hij heeft bovendien van alles te eten en drinken bij. “Het is een feest om ze uit te delen”, laten de initiatiefnemers weten. En ze hebben nóg een leuk cadeautje, met name voor de kullekes. Via deze link is de tekening in zwartwit te downloaden als kleurplaat. Gedeelde leut is dubbele leut, dat hebben Eric en Stefaan heel goed begrepen.

Foto en tekening: Stefaan verheugt en Eric Huffmeijer