Frank van der Avert is gastjurylid Dweilbandfestival

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

KRABBEGAT – Frank van der Avert is op zondag 3 maart tijdens het 49ste Dweilbandfestival het gastjurylid. Samen met de vaste juryleden Meike Warmoeskerken, Cees Meijer, Frans Touw en voorzitter Jean-Paul Heck, gaat hij de deelnemende dweilbands beoordelen op muzikaliteit en originaliteit.

Frank is eigenaar van Saus Eten en Drinken én van zalencentrum De Raaijberg. De plek waar zijn overgrootopa uitbater was van een van de eerste wielerbanen van Nederland. Nadat de deze eind 1959 ter ziele ging, verrees er op die plek Zalencentrum De Raaijberg. Een plek waar inmiddels ook veel vastenavendhistorie ligt verscholen.

Volop verhalen

Frank is letterlijk opgegroeid tussen de teerclubs en dweilbandjes. Livato, de Plakkers en Eensgezindheid hadden de Raaijberg als clubhuis. Ook waren er veel Vastenavendbals in de Raaijberg. Als Frank hierover begint te praten, komt hij met het ene na het andere verhaal op de proppen. Zo is Frank ook beheerder van de Bok van Borgvliet, een parodie op de Geit van Mie d’n Os, die een aantal jaar gelden in opdracht van oud-prins Jan van Giels is gemaakt. Het frappante is dat deze bok geheel gemaakt is van oude fietsonderdelen. Samen met het feit dat Frank een vastenavendliefhebber is in hart en nieren, zijn dit de ideale ingrediënten om hem dit jaar te vragen als gastjurylid van de 49ste Dweilbandfestival.

Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de gewilde prijzen:

  • De ‘peblieksprijs’ voor die band die bij het publiek het meest losmaakt.
  • De ‘vernuuwingsprijs’ voor die band die echt iets verfrissend brengt, iets doet wat nooit eerder een dweilband heeft gedaan.
  • De ‘meziekprijs’ de loftrompet voor die band die in alle facetten muzikaal de meeste indruk gemaakt op de jury.
  • De ‘sjoo-prijs’ voor die band die laat zien dat muziek en presentatie één zijn, het publiek komt oren en ogen tekort bij het optreden en tenslotte,
  • De ‘worstprijs’ voor die band die van harte wordt aangemoedigd door te gaan op de ingeslagen weg.

De zaal van de Stoelemat gaat om 14.00 uur open en de apotheose met prijsuitreiking op de Grote Markt wordt verwacht rond 19.00 uur. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar op de bekende voorverkoopadressen, stichtingvastenavend.nl en (indien nog beschikbaar) aan de kassa van de Stoelemat.

Foto: Stichting Vastenavend