Blog: Deuren openen

BERGEN OP ZOOM – We hebben een nieuwe rubriek op ons platform! Voortaan trakteert Annelies Voss je geregeld op een blog van haar hand.

Als er ergens een deur dicht gaat, gaan andere deuren open

Vorige week liep ik het ziekenhuis uit en achter mij liep een oudere man met zijn vrouw in een rolstoel. Ik hield de deur voor ze open, zodat ze makkelijk naar buiten konden. De man pakte mijn arm en keek mij met zijn vriendelijke ogen aan en zei: " Dat zouden meer mensen moeten doen, elkaar helpen." Ik zei dat dit voor mij heel normaal was maar hij verzekerde mij van niet.

Door: Annelies Voss

Met een dankbare glimlach liep hij verder, samen met zijn vrouw. Ik bleef met verbazing achter, is het zó erg met onze samenleving, dacht ik?

Toen ik erover na ging denken, zag ik ineens de beelden van gebogen hofden die je overal ziet. Starend naar een beeldscherm waardoor je niemand anders ziet. Waar is het échte contact gebleven? We buigen ons over ons scherm maar zien daardoor niet die ander waarvoor je misschien iets kan betekenen. Want als je het wél zag, zou je zeker helpen, maar dat is het probleem we zien het niet. 

Die mevrouw die moeite heeft met oversteken, die meneer die in de supermarkt ergens niet bij kan, of gewoon een vriendelijke glimlach en goedendag, maakt voor iemand net zijn dag!

Laatst had ik een mevrouw achter mij in de supermarkt, haar rollator lag vol met boodschappen maar ze was niet in staat om ze eruit te halen. Als ik in de wachtrij op mijn mobiel had zitten kijken was het mij niet opgevallen. Gelukkig zag ik het wel en kon haar helpen en de dankbaarheid straalde van haar gezicht. Voor mij een kleine moeite voor haar een verademing. Noem mij ouderwets maar ik vind dit soort simpele dingen niet meer dan normaal en ik hoop het merendeel van jullie ook. 

Help niet alleen je familie, vrienden of kennissen maar juist ook de onbekenden, open die deur en je geeft een ander even kleur in het leven. Laten we deuren openen en onze ogen ook, zodat we de ander weer zien en een samenleving worden en geen individu!

Liefs Annelies

Laat mij weten wat je van dit onderwerp vindt, laat een reactie achter.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl