Voorleesfeestje bieb levert leuk bedrag op voor Kip en Apie

BERGEN OP ZOOM – Om kinderen bij de Vastenavend te betrekken zijn de afgelopen weken de nodige activiteiten georganiseerd. Er is bij de bieb onder meer voorgelezen uit ‘De Nar Leer Krablòòpe’ voor de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen. Dat leverde nog een mooi bedrag op voor een goed kinderdoel.

Het boek dat werd voorgelezen is enige jaren geleden uitgegeven door de toenmalige Stichting Ellefke. Naast ‘De Nar Leer Krablòòpe’ is er nog een verhaal gepubliceerd, ‘De Nuuwe Vriende Van De Peperbus’ geheten. De verhalen zijn geschreven door Eric van Loon en Han Verbeem maakte er tekeningen bij.

Mooie bestemming

Van beide boeken waren nog wat exemplaren over en toen de makers hoorden dat het verhaal over de Nar werd voorgelezen, bedachten ze dat het mooi zou zijn als de boeken tevens te koop waren. Voor de opbrengst ervan hadden ze ook een mooie bestemming. Er is inmiddels een bedrag van ruim 240 euro overgemaakt naar Kip en Apie, een stichting die kinderfeestjes organiseert voor kids uit gezinnen die daar zelf het geld niet voor hebben.

Gewaardeerde bijdrage

Hilde Bruning, initiatiefneemster van deze stichting, laat weten de bijdrage zeer te waarderen: “Hiermee kunnen we nog meer kinderen een eigen feestje geven.” Ze is erg blij met het idee van de makers om dit te doen, maar ook met de mensen bij de bieb die de boeken wilden verkopen. Er gaan overigens tevens een aantal van de overgebleven exemplaren naar Kip en Apie. Die kunnen dan weer worden uitgedeeld aan gezinnen die ze zelf nooit zouden kunnen kopen.