Voorvertoning van Bergse rolprent bestemd voor filmfestivals

Op 25 november 2016 vindt er in de Bergse bios een voorvertoning plaats van de korte film ‘Theo en Anne’. Deze film van 50 minuten is gemaakt zonder subsidie, met een volledige Bergse filmcrew en bijna volledig Bergse cast. Het verhaal en de ambities van de makers overstijgen wel de gemeentegrenzen.

Er komen twee versies van de productie. Na de voorvertoning wordt de film gemonteerd tot een nog kortere versie en ingestuurd naar diverse filmfestivals. Dit project van Angelo Huige is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met Dré Lameir en Jeroen Touw. Angelo heeft met het maken van ‘Theo en Anne’ bewust gekozen zich te richten op acteerregie. Hij laat weten: “Acteren is niet doen alsof, zeker niet waar het film betreft. De camera ziet alles, en als je het als acteur zelf niet gelooft, gelooft de kijker het zeker niet.”

Method-acting

Dré en Angelo hebben samen het verhaal van Theo en Anne geschreven. Als kijker volg je een periode uit het leven van Theo, een man die niet geleerd heeft met zijn gevoelens om te gaan. De camera komt heel dicht bij Theo, en zijn leven heeft elementen in zich uit zowel de levens van Angelo, van Dré, als van ons allemaal.

Jeroen Touw speelt Theo. Om het verhaal geloofwaardig weg te zetten hebben Angelo en Jeroen weken samen gerepeteerd aan de hand van method-acting technieken. Method-acting is een acteertechniek waarbij de acteur eigen ervaringen gebruikt om een karakter zo waarachtig mogelijk weer te geven. Door niet met scènes uit de film te repeteren, maar met door Angelo bedachte oefeningen, kon Jeroen tijdens de opnames de te acteren momenten zoveel mogelijk echt voor het eerst beleven. De regie van Angelo kenmerkt zich door de acteur in het moment dat gespeeld moet worden te helpen terug te gaan naar momenten waarin een soortgelijke emotie of beleving eerder is gevoeld, en dat in het acteren van de bewuste scène te gebruiken.

Theo en Anne is gemaakt met een kleine crew: Peter Janssen cameraman, Toine Franken licht, Maaike van den Bergh grime en geluid, Collin Verbunt geluid, Anouk Franken assistentie, Floor Polak art en productie. De cast bestaat uit: Jeroen Touw, Aurora Solá, Wally Sep en Charlie Elseman. De voorvertoning is alleen toegankelijk voor publiek dat in het bezit is van een ticket. Deze zijn voor 5,00 te koop door contact op te nemen met Floor Polak, via info@floorpolak.nl.