Vragen stellen aan een medisch specialist via MijnBravis

INGEZONDEN MEDEDELING / Foto Bravis: 'Enkele kinderartsen testten tijdens een pilot hoe e-consults in de praktijk werkt. Vlnr: mw. N. Lijssens,  H. den Ouden, mw. A. De Naeyer en mw. F. Schuurmans.'

WEST-Brabant – Patiënten kunnen nu via het online patiëntendossier MijnBravis vragen stellen aan hun zorgverleners. Op maandag 27 maart startte Kindergeneeskunde als eerste met deze nieuwe dienstverlening.

Vragen over een behandeling komen soms pas op ná een bezoek aan het ziekenhuis. Wachten tot het volgende afspraak, of op een telefonisch moment dat ook voor de zorgverlener uitkomt, hoeft niet meer. Via e-consult kunnen mensen binnenkort op ieder moment vragen stellen aan hun behandelaar, daar rustig over nadenken en de tijd nemen om deze zo duidelijk mogelijk te formuleren. De uitwisseling van informatie geschiedt via de beveiligde systemen van MijnBravis.

Extra service

Het heet 'E-consult' en leent zich onder meer voor vragen over een behandeling, medicijngebruik, gezondheidsadviezen, klachten die zijn teruggekomen of over de uitslagen van een onderzoek. De mogelijkheid van e-consult is een extra service en zal over niet al te lange tijd door meerdere afdelingen worden aangeboden.

Gemotiveerd

Kindergeneeskunde is bij uitstek geschikt om e-consults toe te voegen aan de contactmogelijkheden. Het team is heel gemotiveerd om mee te doen aan dit soort nieuwe ontwikkelingen, zeker als ze mogelijkheden bieden om ouders en kinderen meer te ontzorgen.

Mijn Bravis

Voor wie het systeem nog niet kent: Patiënten van het ziekenhuis hebben via MijnBravis toegang tot hun medisch dossier. Zij kunnen thuis achter de computer onder meer afspraken regelen on uitslagen inzien. En vanaf nu dus tevens vragen stellen aan een snel groeiend aantal specialisten en afdelingen.