Vrijwilligers kunnen mooie prijzen winnen!

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Ken je een vrijwilliger die fantastisch werk doet? Of een organisatie die écht verschil maakt in de gemeente Bergen op Zoom? Meld hen dan nu aan voor de vrijwilligersprijzen 2017. De vrijwilligers en organisaties maken kans op prijzen variërend van 500 tot 5.000 euro.

Met de ‘Meer dan Handen’ vrijwilligersprijzen worden inspirerende voorbeelden van vrijwilligerswerk landelijk en lokaal in het zonnetje gezet. Een waardering voor de vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Elke gemeente mag drie vrijwilligersorganisaties, -initiatieven en/of -projecten en één vrijwilliger uit de gemeente voordragen. Landelijke organisaties kunnen zichzelf aanmelden.

Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën:

1. Landelijk: uitsluitend landelijke projecten of organisaties

2. Lokaal: uitsluitend lokale organisaties met activiteiten in gemeente/regio

3. de Vriendenloterij Passieprijs:uitsluitend voor de individuele vrijwilliger

Wat valt er te winnen?

Er zijn zowel jury- als publiekprijzen. De juryprijzen voor de projecten (lokaal en landelijk) en de landelijke organisaties bedragen ieder € 5.000. De publieksprijzen bedragen € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld ter waarde van € 1.000 (juryprijs) of € 500 (publieksprijs).

Hoe werkt aanmelden?

Landelijk: Landelijke initiatieven kunnen zich melden via de webpagina www.vrijwilligersprijzen.nl/aanmelden/landelijk.

Lokaal: Een vrijwilliger of organisatie uit Bergen op Zoom kun je aanmelden bij WijZijn Bergen op Zoom. Die organisatie coördineert het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) en stimuleert vrijwilligerswerk. Stuur je reactie per email naar vrijwilligersprijs_meerdanhanden@wijzijntraversegroep.nl.

Je ontvangt hierna een aanmeldingsformulier dat vóór 30 november 2017 volledig ingevuld moet teruggestuurd dient te zijn. Uit alle aanmeldingen maakt de Gemeente Bergen op Zoom een selectie voor de uiteindelijke nominaties. Heb je vragen over de aanmeldingsprocedure? Neem dan contact op met Anouska Vos, coördinator van het VIP Bergen op Zoom, via telefoonnummer 06 – 57 36 02 84.

Waar let de jury op?

De lokale vrijwilligersorganisaties, -initiatieven en -projecten moeten het verschil maken in een gemeente. Bij de landelijke organisaties let de jury vooral op hoe de organisatie het verschil maakt voor de vrijwilligers.

Prijsuitreiking

Op 11 januari 2018 worden de winnaars vermeld op www.vrijwilligersprijzen.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op 2 februari 2018 in het bijzijn van de staatsecretaris van VWS.

De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij.

Afbeelding: Pixabay/Gerd Altmann