Vrolijke opening Natuurpodium Brabantse Wal

BERGEN OP ZOOM – Het Natuurpodium moet een educatief bezoekerscentrum worden dat op een aansprekende wijze kennis, beelden, ideeën en meningen over de Brabantse Wal wil delen. Duurzaamheid en de toekomst van de Brabantse Wal staan daarbij centraal. Vandaag werd het Natuurpodium – locatie Lievensberg officieel geopend door Eef Lemmens en Ed Nijpels.

Vanaf zaterdag 19 september is iedereen hier welkom. Voor de officiële opening waren de ongeveer 100 genodigden allemaal op komen dagen, zo leek het. Zij kregen eerst een rondleiding, verzorgd door de bestuursleden van Stichting Natuurpodium Brabantse Wal. Vervolgens konden zij als publiek getuige zijn van de opnames van ZuidWestTV talkshow M2, met aan tafel natuurlijk toepasselijke gasten. Ed Nijpels, onder meer bekend als Commissaris van de Koningin, minister van Milieu en prominent VVD'er, sprak zeker ook zijn eigen partij aan toen hij een oproep deed meer nog te investeren in duurzaamheid en natuurbehoud.

Na de tv-opnames werd iedereen naar buiten gevraagd voor de officiële openingshandeling. Nijpels onthulde er een groot spandoek, samen met Eef Lemmens. Zij is de achterkleindochter van Leo Hopmans, de bakker die het eerste theehuis op deze locatie bouwde. Geheel anno nu was het daarna natuurlijk tijd voor een selfie, met op de achtergrond de vrolijk proostende gasten.

Tekst: Hans-Jorg van Broekhoven

Met dank aan Maarten van den Boom (ZuidWest TV) voor de foto.

Meer weten over het Natuurpodium? www.natuurpodium.nl