Vrolijke speurtocht langs de Big Belly’s in de binnenstad

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Het wordt voor kinderen een stuk leuker om naar de stad te komen, zelfs als ze met winkelende ouders mee op pad zijn. Vanaf nu is bij VVV Brabantse Wal een speurtocht te krijgen. Die voert je langs de Big Belly’s in het centrum, die allemaal hun eigen verhaal vertellen.

Bergen op Zoom wil niet alleen een schone maar ook een aangename binnenstad voor iedereen zijn, waar kinderen het dus eveneens naar hun zin hebben. Enige tijd geleden zijn er twaalf Big Belly’s geplaatst, waarin afval gegooid kan worden, en die hebben een extra functie gekregen. Naast praktisch zijn ze tevens leuk, omdat ieder exemplaar een eigen figuur heeft dat bovendien een verhaal vertelt als je de klep opent om iets weg te gooien.

Rommel opruimen wordt leuk!

Het idee is om kinderen op een speelse manier te laten zien dat opruimen zelfs leuk kan zijn. Dat is nu alleen maar nóg spannender geworden, omdat ze een plattegrond kunnen krijgen met daarop een aantal vragen. De antwoorden vinden ze bij de Big belly’s en de verhalen die de figuren daarop vertellen.

Wie de kaart weer inlevert bij VVV Brabantse Wal en alle vragen goed heeft, ontvangt een leuke verrassing. Het is een initiatief van het Binnenstadslab en Aangenaam Bergen op Zoom en de plattegronden zijn vanaf nu kosteloos te verkrijgen. Overigens hoef je de hele speurtocht natuurlijk niet in één keer te doen, dat kan ook prima in delen.

Afbeelding: Binnenstadslab en Citymarketing Bergen op Zoom