VVD beloont vrijwilligers tijdens ‘vaasjesregen’ bij bezoek Van Ark

Staatssecretaris Van Ark bij haar bezoek aan stichting Samen Werken aan de Parallelweg. Volgende foto's: de landelijke bewindsvrouwe reikte vaasjes uit aan diverse vrijwilligers zoals Gerard Worm, René Hagenaars en Maarten Veldhoen. (Foto: VVD Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) was woensdagmiddag op campagnebezoek in Bergen op Zoom. De landelijke VVD-bewindsvrouwe bezocht samen met onder anderen wethouder Barry Jacobs en VVD-fractievoorzitter Rian Govers Gabriëls de stichting Samen Werken. Daarbij heeft Van Ark een aantal bijzondere mensen in het zonnetje gezet die als echte 'doeners' een vaasje mochten ontvangen. En, net zoals de Lintjesregen op Koningsdag, was er zelfs sprake van een heuse liberale 'vaasjesregen'; bij wijze van onderscheiding voor het waardevolle werk van de vrijwilligers dat vaak onzichtbaar blijft maar wél van belang is voor de samenleving.

Het vaasje van Delfts aardewerk staat volgens het campagneteam symbool voor de breekbaarheid van de Nederlandse cultuur. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, die vooral ook over landelijke issues gaan en over de Eerste Kamer, reiken de VVD-campainers tal van dit soort vaasjes uit door heel het land. 

Vrijwilligers

Ook in Bergen op Zoom kwamen diverse vrijwilligers in aanmerking voor het symbolieke VVD-vaatwerk. Zo gingen er Delftse vazen naar onder anderen Gerard Worm en Joris Volker. "Zij zijn beiden het brein achter de Santa Run en de lichtjes op de ere begraafplaatsen", aldus de Bergse VVD-fractieleidster Rian Hovers. Ook René Hagenaars kreeg als vrijwilliger een vaas. Hij zet zich in voor voldoende AED's binnen de gemeente; daarnaast is Hagenaars actief als bestuurder bij de regionale afdeling van de 'roze' belangenorganisatie COC. Als laatste in de serie mocht de Bergse VVD-waterschapskandidaat Maarten Velthoen een Delfts vaasje in ontvangst nemen van de staatssecretaris, "omdat hij veel inwoners van Bergen op Zoom heeft leren zeilen en de 'liefde voor water' heeft bijgebracht."