Blog: #Doeslief

#Doeslief

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Sire een nieuwe campagne is gestart: #doeslief.

Blijkbaar zijn wij met zijn allen niet zo lief tegen elkaar. Het is bijna kinderachtig dat daar een campagne voor nodig is, maar helaas is het dus heel hard nodig. Waarom? Misschien denk je wel wat een onzin ik ben altijd aardig en vriendelijk, maar blijkbaar denken wij dat wel maar is de praktijk heel anders.

Door Annelies Voss

Ik probeer bijvoorbeeld in het verkeer een dame te zijn: voorrang geven, mensen laten oversteken, et cetera. Maar als iemand mij afsnijdt op de snelweg of net "mijn"parkeerplek inpikt, voel ik toch een tikje agressie in mij opkomen en reageer ik niet altijd "lief".

Het zit in ons allemaal, zeker op de momenten dat wij gestresst zijn doordat we nog even snel wat moeten ophalen, of even snel boodschappen moeten doen en dan een lange rij aantreffen. Als wij haast hebben wordt ons geduld erg op de proef gesteld en komt onze "onaardige" kant dus naar boven. Het is niet persoonlijk naar de ander gericht, maar heeft alles te maken met onze eigen gehaaste situatie.

Is daar een campagne voor nodig? Ja, jammer genoeg wel. Niet om te betuttelen maar om ons bewust te maken van ons eigen gedrag, wat wij zelf kunnen veranderen. Dus bedenk je volgende keer, voordat je je middelvinger opsteekt in het verkeer of op de parkeerplaats jouw plek net weggekaapt wordt.

Laten we ons bewust zijn van ons eigen gedrag en net wat aardiger zijn voor elkaar. Daardoor laat je ook het goede voorbeeld zien aan anderen en op die manier rolt er een stukje bewustzijn door de maatschappij dat een positieve invloed heeft op ons allemaal.

Dus doeslief, ook als je dat duiveltje voelt opkomen!

Liefs Annelies

Reacties zijn welkom.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl