VVD bezorgd over toekomst huisartsenpost

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Barry Jacobs deelt in een brief aan het college zijn zorgen betreffende de toekomst van de huisartsenposten in de regio. Vanwege een aangekondigde reorganisatie vraagt zijn fractie zich af of die vorm van zorg wel geborgd is voor deze gemeente.

De directeur van de Stichting Huisartsenposten West-Brabant heeft onlangs laten weten dat de werkwijze van de huisartsenposten op de schop gaat. De VVD is bang dat het er wellicht op neer komt dat een locatie als die in Bergen op Zoom niet meer altijd open zal zijn voor noodopvang en mensen wellicht naar een andere gemeente moeten wanneer ze iets acuuts mankeren. Jacobs schrijft: “Dit gaat wat ons betreft voorbij aan het belang dat onze inwoners hebben bij spoedeisende huisartsenzorg.”

Het gaat de VVD’ers niet alleen om het moeten reizen naar een andere gemeente, mocht het zo ver komen. Ze zijn ook bang voor langere wachttijden en weten dat met name ouderen en mensen met kinderen het cruciaal vinden dat ze in de buurt terecht kunnen. Namens zijn fractie doet het raadslid een dringend beroep op het college om ‘een vinger aan de pols te houden’ bij de geschetste ontwikkelingen.

Foto: © Pixabay/Andersonvr