Erepenning der gemeente Bergen op Zoom voor Rieny Hagenaars

BERGEN OP ZOOM – Tijdens de nieuwjaarsreceptie geeft burgemeester Frank Petter aan Rieny Hagenaars de erepenning der gemeente Bergen op Zoom overhandigd. Daarmee komt Hagenaars te staan in een rij illustere namen als bijvoorbeeld archivaris Cornelis Slootmans, voormalig burgemeester Han Polman en hotelier Frans Hazen.

Rieny Hagenaars kreeg de penning zeker niet alleen voor zijn verdiensten binnen de Stichting Sint Nicolaas, al heeft dit wel deel uitgemaakt van de overwegingen. Hij vertolkte er de rol van goedheiligman vele jaren, maar ook bestuurlijk en organisatorisch heeft hij veel voor de Sinterklaasvieringen betekend. Deze stichting heeft hem daarom onlangs tot beschermheer benoemd.

Betrokkenheid en gemeenschapszin

De in 1945 geboren Bergenaar ontpopte zich al op jonge leeftijd tot verenigingsmens. Vanaf zijn jeugd was Rieny actief binnen het sport- en cultuurleven. Hij stond aan de basis van een aantal jeugdverenigingen, cultuuractiviteiten en de ontwikkeling van sportclubs. Denk aan de Vastenavend, Herderstocht, Maria-Ommegang, voetbalvereniging FC Bergen en de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom. Hagenaars was bovendien ruim 25 jaar buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand en heeft heel wat Bergse huwelijken gesloten. "Die inzet strekt tot voorbeeld en laat zien waartoe betrokkenheid, drive, overredingskracht en gemeenschapzin kunnen leiden", aldus de burgemeester. Hij sprak tevens zijn dank en waardering uit richting het gezin Hagenaars, dat Rieny de steun en ruimte gaf dit allemaal te doen.

Lees ook wat de burgemeester in zijn nieuwjaarsspeech te vertellen had.