VVD geeft tijdelijke ‘oplossing’ parkeerverwijssysteem geen schoonheidsprijs

BERGEN OP ZOOM – Onlangs bleek dat het systeem dat automobilsten behoort te informeren over parkeermogelijkheden in garage Achter de Grote Markt er volledig naast zit. Het geeft 'vol' aan als je er bijna kunt voetballen. De gemeente gaat het oplossen maar pas na de zomer. Tot die tijd worden de meldingen afgeplakt. Volgens VVD'er Joost Pals past dat slecht in het voornemen om bezoekers van de stad optimaal wegwijs te maken, en dat terwijl het toeristenseizoen voor de deur staat.

Het systeem werkt niet meer zo het hoort en de leverancier ondersteunt het niet meer, liet de gemeente vorige week weten. Tevens kreeg KijkopBergenopZoom.nl te horen dat er pas na de zomer wordt gekeken naar een nieuw systeem. Tot die tijd worden de displays afgeplakt, zodat de melding 'vol' in ieder geval niet meer zichtbaar is. De VVD vindt die aanpak niet bepaald aansluiten bij het voornemen van de gemeente om het toeristen en andere bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken.

Speerpunt

Namens zijn partij wijst raadslid Joost Pals het College van B&W in een brief op de punten in het actieplan 'Brede Aanpak Binnenstad'. Daarin wordt als speerpunt onder meer genoemd het verbeteren van bezoekerservaringen en de VVD'er vindt in dat kader het afplakken van foutieve parkeerinformatie amper een oplossing. Hij vraagt zich namens zijn fractie af waarom er niet eerdere een nieuw systeem kan worden aangeschaft. Gemeentewoordvoerster Marije Romijn liet vorige week weten dat de de vervanging onderdeel wordt van een groter inkooptraject in het najaar. De VVD vraagt zich af of er tussentijds geen bezoekersvriendelijkere oplossingen te bedenken zijn.

Foto: Gerard Worm