VVD wil einde aan sluipverkeer vrachtwagens Pomonalaan

BERGEN OP ZOOM – De VVD is blij dat de vernieuwing van de Halsterseweg Noord en Zuid in gang is gezet, schrijft raadslid Joost Pals. Het leidt echter wel tot flink toegenomen verkeersstromen door de Pomonalaan en aangrenzende straten. Met name het vrachtverkeer zorgt voor veel overlast en zorgen bij bewoners.

Momenteel nemen grote aantallen vrachtwagens de route Burgerhout, Pomonalaan, Burgemeester Wittelaan. Terwijl ze eigenlijk over de Randweg West en Randweg Noord horen te gaan, die zijn immers bedoeld voor grote stromen doorgaand verkeer. Blijkbaar laten de chauffeurs zich ook niet afschrikken door de verkeersdrempels in de Pomonalaan, wat leidt tot een gebonk en gedreun en zelfs schade door de trillingen. Omwonenden maken zich bovendien zorgen over de hogedruk gasleiding aan de noordzijde van die laan, vlak naast de weg.

Extra maatregelen

De VVD-fractie wil dat er snel naar de situatie gekeken wordt en verwacht maatregelen. Er zou een telling gehouden moeten worden, stelt Pals voor, met name om het vrachtverkeer in kaart te brengen. De betreffende bedrijven aanspreken is dan een vervolgstap, wat de VVD betreft. En zo snel mogelijk aanvullende verkeersmaatregelen treffen, zoals een slalom. Vrachtverkeer dient zo veel mogelijk ontmoedigd te worden deze route te nemen en wel zo snel mogelijk, vinden de lokale liberalen. Ze maken er bovendien een punt van dat met een melding die de bewoners via de gemeentelijke website deden over de situatie niets lijkt te zijn gedaan.