VVD wil snel aanpak geluidsschermen Randweg

HALSTEREN – De VVD vraagt opnieuw aandacht voor de slechte staat van de geluidsschermen langs de randweg. Die raken steeds verder in verval en dat is niet alleen vanwege het lawaaierige verkeer een probleem.

Rian Govers schrijft namens haar partij: “Inmiddels wordt de Randweg zeer druk bereden door vele (vracht)auto’s van en naar het bedrijventerrein Theodorushaven, Noordland, Geertruidapolder, A4/A58 en noem maar op. Echter de staat van de geluidsschermen laat zeer te wensen over zoals u op de bijgevoegde foto’s kunt zien.”

Gezondheidsrisico's

Het gaat haar fractie om méér dan alleen de gebrekkige geluidswerende functie van wat er over is van de schermen. De zorgen gaan tevens over de luchtkwaliteit achter die voorzieningen, zeker omdat de Randweg alleen maar drukker is geworden. Het heeft dus impact op zowel woongenot als gezondheid van bewoners ten noorden van de weg, vreest de VVD.

Er zijn en worden rapportages gemaakt over de verkeersdruk alsmede over de luchtkwaliteit op en om deze verkeersader. Govers vraagt of de gemeenteraad die binnenkort ter inzage krijgt en wil van het college weten of er op korte termijn iets aan de schermen wordt gedaan.

Foto's: VVD Gemeenteraadsfractie Bergen op Zoom