VVD wil werk maken van riviercruises

BERGEN OP ZOOM – In de regio en in Zeeland wordt steeds vaker naar pleziervaart gekeken als toeristische trekpleister. Ook Bergen op Zoom mag die boot niet missen, vindt de VVD. Fractievoorzitter Gertjan Huismans stippelt alvast een koers uit.

Jaren geleden -Ad van der Wegen was nog wethouder- is een havenvisie vastgesteld. Daarbij is op voorspraak van de VVD de toezegging gedaan dat aan de loswal in de Theodorushaven voorzieningen zouden komen voor riviercruise-schepen. De locatie zou dan tevens aantrekkelijker worden gemaakt. Onderdeel daarvan was een goede verbinding richting binnenstad. Volgens Huismans is dat alleen maar makkelijker en logischer geworden nu er nieuwe wijkjes ontstaan tussen de haven en de stad. Tijd voor vervolgstappen, vindt hij.

Doorpakken

“Als Bergen op Zoom hebben we wel de haven maar nog niet het netwerk om de reisorganisaties te bewegen om onze stad aan te doen. Wij hebben niet de indruk dat daar sedertdien een duidelijke ontwikkeling in gang is gezet”, schrijft de fractievoorzitter. Hij wijst op het regionale Waterpoort initiatief dat dit wel West-Brabant-breed oppakt én op de Zeeuwse buren die met eigen plannen bezig zijn.

In beide gevallen zou Bergen op Zoom een prima aanlegplaats zijn voor een short-stay bezoek, vindt de VVD. Maar dan moet de aantrekkelijkheid van de aankomst en route richting centrum wel verbeteren. Het zou een mooie impuls zijn voor de lokale economie en de uitstraling van de stad verbeteren. Redenen genoeg dus om er werk van te maken en daarom roept de fractie het college dat ook te gaan doen.