Santarun 2017 gepresenteerd: fraaie happening met mooie goede doelen

BERGEN OP ZOOM – In de kelder van hotel De Draak kwam donderdag een gevarieerd gezelschap bij elkaar. De organisatie van de Santarun vertelde hoe de aanstaande editie eruit gaat zien en gaf vier goede doelen die de opbrengst gaan krijgen de gelegenheid zich nader voor te stellen.

De Santarun vindt dit jaar plaats op 16 december en wordt georganiseerd door de Rotary in samenwerking met StaBoZ. Namens hen beiden heette Joris Volker de aanwezigen, met name bestaande uit sponsoren en vertegenwoordigers van de goede doelen, hartelijk welkom. Hij vertelde dat er met de Santarun tot nu toe ruim 20.000 euro is opgehaald en dat er goede hoop is dat dit jaar de 28.000 gehaald wordt.

Extra feestelijk

De verwachting is dat er zo'n 400 deelnemers zullen zijn, die eenzelfde parcours als vorig jaar afleggen, met de start en finish natuurlijk weer bij de ijsbaan. Wim van Poppelen (StaBoZ) vulde aan dat er daarna natuurlijk weer een een feestavond plaatsvindt daar, met onder meer DJ Alex en de Queen tributeband 'Crazy Little Things'. De ijsbaan staat dit jaar voor de 20e keer op de Grote Markt dus er wordt een extra feestelijke avond gehouden op 4 januari, waarbij de opbrengst van de Santarun aan de goede doelen wordt overhandigd. Dat zijn dit jaar:

  • Stichting Vrienden van Hospice De Markies: Hospice De Markies biedt een huiselijke omgeving voor mensen in de laatste fase (vaak dagen of hoogstens weken) van hun leven. De vriendenstichting realiseert dingen die de reguliere budgetten niet toestaan, zoals bedden voor partners zodat ze nog naast hun geliefde kunnen slapen, nieuwe tv's en cursussen of workshops voor de vrijwilligers.
  • Stichting Bevrijding Brabantse Wal: De stichting organiseert de vieringen en herdenkingen rondom de bevrijding van de Brabantse Wal maar wil ook op een educatieve wijze jongeren betrekken en een beeld geven van de gebeurtenissen. Een team van vrijwilligers is nu bezig met het bouwen van een rijdende replica van een Shermantank. Daar wordt het opgehaalde geld aan gespendeerd.
  • Stichting LeukeDingenDag: Minder bedeelde kinderen in Nederland ondersteunen en vermaken, dat is wat deze organisatie doet. Het gaat dan vooral om kinderen die, om wat voor reden dan ook, woonachtig zijn in pleeggezinnen, pleeghuizen, gezinsvervangende huizen en instellingen. Er wordt eens per jaar een dag georganiseerd waar zowel de kids als hun verzorgers/pleegouders lekker van mogen komen genieten.
  • De Pompejus toren: Op Fort de Roovere is een prachtige toren aan het verschijnen, onderdeel van de herontdekte Brabantse Waterlinie. Het bouwen van dit iconische gebouw wordt voor een serieus deel gefinancierd met crowdfunding. Bedrijven en particulieren konden een onderdeel kopen en vanaf een bepaald bedrag komt daar zelfs de naam van de gulle gever op te staan. De allerlaatste plank wordt gefinancierd met een deel van de Santarun opbrengst.

Meer weten? Ga naar de website van de Santarun.

Je vindt de Santarun ook in onze agenda.