VVD: Zet Bergen op Zoom als campervriendelijke gemeente op de kaart!

BERGEN OP ZOOM – Het aantal campers neemt in rap tempo toe, en flink ook stelt de Bergse VVD. Het zijn vaak toeristen met enig budget, dus een interessante doelgroep volgens raadslid Barry Jacobs. Hij roept op om van Bergen op Zoom een campervriendelijke gemeente te maken en dit ook actief te gaan promoten.

Volgens de VVD besteden campertoeristen tijdens een vakantie gemiddeld 60 tot 95 euro per dag, voornamelijk aan brandstof, overnachtingen, boodschappen, winkelen en uit eten gaan. Dat zijn allemaal lokale inkomsten en daarmee goed voor de stad en regio. Een goede reden om te investeren in deze vorm van toerisme, vinden Jacobs en zijn fractie. Mits juist aangepakt en gepromoot.

Te weinig mogelijkheden

Momenteel zijn er slechts een beperkt aantal locaties waar je als campertoerist in onze gemeente terecht kunt, constateert de partij. Naast een aantal campings zijn er door de gemeente alleen camperplaatsen beschikbaar gemaakt aan de Boulevard, echter zonder voorzieningen en voor een verblijf van maximaal 72 uur. Dat er geen voorzieningen als water en elektra zijn heeft een reden. Het zou oneerlijke zijn concurrentie ten opzichte van commerciële aanbieders van voorzieningen. Bovendien mag je dit niet zomaar kosteloos of bijna kosteloos aanbieden als overheid.

Dat kan anders

Toch ziet de VVD volop andere mogelijkheden om de gemeente campervriendelijk te maken. Er dient meer aanbod te komen, in zowel locaties als prijsklassen, en in de directe omgeving daarvan moeten voorzieningen genoeg zijn. Denk dan aan winkels, horeca en recreatiemogelijkheden. Een goede samenwerking tussen de gemeente en ondernemers is daarvoor van belang. Als de juiste voorwaarden voor een fijn verblijf eenmaal geschapen zijn dient er bovendien reclame gemaakt te worden, zodat die toerist Bergen op Zoom weet te vinden. De stad en omgeving hebben het potentieel ervoor, stelt Jacobs. Hij vraagt het college hier eens goed naar te kijken en er werk van te maken.

Afbeelding: Pixabay/OpenClipart-Vectors