Wa vinde gij ’t Gèèfste Berregse Woord?

BERGEN OP ZOOM – Al vijfentwintig jaar is Dialectgenootschap de Berregse Kamer bezig met het bewaren en op schrift stellen van het Bergs dialect. Veel prachtige dialectwoorden staan vermeld in het Bergs Woordenboek. Maar wat vinden de Bergenaren eigenlijk het 'gèèfste' woord?

Toch vraagt het genootschap, als hoeders van dit Bergse erfgoed, zich nog wel iets af: Wat vinden de Bergenaren eigenlijk het mooiste woord uit hun dialect? Oftewel, wat is ’t Gèèfste Berregse Woord? Is dat misschien ummekesum, akkedeere, falievouwer, batraaf, murrepel of iets heel anders?

Daarom roept Dialectgenootschap de Berregse Kamer de Bergenaren op dit door te geven. Op de avond van het 25e Gròòt Berregs Diktee, op 13 februari, zal worden bekendgemaakt welk woord volgens de inzenders het meest wordt gewaardeerd.

Inzenden

Je kunt je eigen keuze doorgeven via de website van De Bergse Kamer: www.deberregsekamer.nl. het liefst met ook een korte toelichting over waarom je juist voor dat ene woord kiest. Het hoeft zelfs niet bij één woord te blijven, als je er meer hebt mag het ook. Het is mogelijk om tot en met 31 januari in te zenden wat jij ‘t Gèèfste Berregse Woord vindt. Uit alle aangemelde woorden wordt een top drie samengesteld, die op 13 februari wordt gepresenteerd.