Warm welkom in Bergen voor Sint én Zwarte Piet

BERGEN OP ZOOM – De gevoelstemperaturen hingen rondom het vriespunt maar daar was in de Bergse binnenstad zaterdagmiddag niks van te merken. Intfegendeel zelfs. Met de intocht van Sinterklaas kregen de Goedheiligman en de Pieten een warm welkom van duizenden kinderen én volwassenen. Geen 'gedoe' over kleurpiet of roetmop-piet maar gewoon, de Zwarte Pieten zoals deze al meer dan een eeuw de Goedheiligman vergezellen. Het was wederom een feest voor jong én oud.

Aangekomen bij het stadhuis op de Grote Markt werd de Sint welkom geheten door locoburgemeester Arjan van der Weegen. De échte burgemeester is namelijk een weekje met vakantie. Het was een feestelijke optocht met historische wagens en antieke voertuigen, waarin een beeld werd weergegeven van het SInt Nicolaasfeest door de jaren heen.

Spannend

Onder begeleiding van de muziekpieten en acrobatenpieten konden de vele kinderen de spanning nauwelijks bedwingen. Zou de Goede Sint écht wel komen? En ja hoor… klokslag drie uur kwam de Goedheiligman aan op het bordes van het stadhuis. De Sint wilde van de locoburgemeester weten wat er nou allemaal in Bergen gebeurd is, het afgelopen jaar. "Nou, Sinterklaas, we hebben nu een nieuwe Grootste Boer", zo antwoorde Van der Weegen. En hoe zat het nou met dat tunneltje onder het spoor? Is dat nog stééds niet klaar? "Bijna, Sinterklaas. Maar volgend jaar, als u hier dan weer bent, is het tunneltje zéker klaar!"

Veel te beleven

Na het welkomstwoord was er natuurlijk tijd voor een dansje. De pietermannen deden het voor en de kinderen swingden mee op de maat. Ze kunnen uitkijken naar een paar weken waarin weer van álles te doen is voor ze. De Sint is te bezoeken en zijn er voorstellingen in De Maagd. Zondag de 13e is er een groot feest in De Stoelemat waar iedereen van harte welkom is. En… een kaartje kopen is niet nodig!