Website moet duurzame Bergse initiatieven op de kaart zetten

BERGEN OP ZOOM – Sinds de huidige lokale coalitie een feit is, heeft onze gemeente een wethouder duurzaamheid: Andrew Harijgens. Ook lokaal is er namelijk steeds meer aandacht voor dit thema. Er is daarom een aparte website voor gemaakt, die allerlei initiatieven bijeen en onder de aandacht brengt.

De site is een initiatief van de gemeente, in samenwerking met een flink aantal duurzame partners. Denk aan Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, waaronder Brandweer Midden- en West-Brabant valt. Maar ook aan bijvoorbeeld het Natuurpodium Brabantse Wal en De Groene Pluim, een organisatie die bedrijven stimuleert door duurzaam mogelijk te werken.

Zichtbaar maken

'Duurzaam Bergen op Zoom', heet het platform, en het is onder meer opgezet om beter zichtbaar te maken wat er in onze gemeente en regio zoal gebeurt op dat vlak. Daar kunnen ook initiatieven vanuit de samenleving bij aanhaken. Het Stadspodium en EcoBoZ: een initiatiefgroep om gezamenlijk ecologische woningen te bouwen en deze in de vorm van een buurtschap te bewonen, staan er bijvoorbeeld al op. En in de agenda vind je allerlei activiteiten en gebeurtenissen, veelal dingen waarbij anderen aan kunnen haken.

Naast informeren ook inspireren

Het is dus de bedoeling dat www.duurzaambergenopzoom.nl een dynamische online verzamelplek is en blijft, voor inwoners, ondernemers en organisaties die duurzaamheid een belangrijk thema vinden. Je kunt je er informatie vinden maar ook inspiratie. Iedereen is van harte uitgenodigd aan te haken. De website wordt aanstaande maandag officieel gepresenteerd, in het Binnenstadslab, maar is nu al te bezoeken.

Afbeelding: annca / Pixabay