Weer ongeval in Glymesstraat, VVD en GBWP sturen brandbrief

BERGEN OP ZOOM – Maandagavond vond in de Glymesstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Er raakte één iemand gewond. Voor de VVD en GBWP is de maat nu vol. Er moet echt snel wat gaan gebeuren hier.

De exacte oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Het moet een flinke klap geweest zijn wat de ravage was groot. Eén van de auto's kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een parkeermeter en van de voorzijde was eigenlijk niets meer over. Er is één gewonde naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het daar mee gaat was dinsdagavond niet bekend.

Noodklok

Het is het zoveelste ongeluk dat plaatsvindt in de Boutershemstraat, Glymesstraat en Auvergnestraat. Naast een hele serie aan bijna-ongelukken en veel schade aan geparkeerde auto's. Vooral spiegels moeten het er structureel ontgelden, aldus boze en verontruste bewoners. Die luidden recent nog eens de noodklok over de onhoudbare situatie en werden op dramatische wijze weer eens in het gelijk gesteld door dit ongeval. Onderzoek wees ook al uit dat het er veel te druk is. De praktijk laat geregeld zien dat met name de oversteek en het inrijden vanaf de zijstraten zonder stoplichten onoverzichtelijk en daardoor gevaarlijk zijn.

Dringende oproep VVD en GBWP

Nu maakt de lokale politiek er dus ook een speerpunt van. Namens de VVD heeft fractievoorzitter Gertjan Huismans dezelfde avond nog een brandbrief gestuurd aan het college. Hij schrijft te vinden dat de situatie onhoudbaar is geworden en wijst ook nog eens op het vele vrachtverkeer dat dagelijks door die straten dendert. GBWP-fractievoorzitter Evert Weys kwam ook direct met een schrijven. Zijn fractie wil dat het college snel, in samenwerking met betrokken organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland en omwonenden, een aantal maatregelen gaat nemen om de veiligheid ter plaatse aanzienlijk te verbeteren.

Afbeelding: Pixabay/OpenClipart-Vectors