Geheimzinnig Postbus 55 initiatief gelanceerd

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Onze stad is sinds kort een inwoner rijker. Er is iemand druk bezig hier Postbus 55 op de kaart te zetten. We kregen de vraag of we er aandacht aan wilden besteden en het maakte nieuwsgierig. We zeiden dus ja, maar wel in ruil voor een interview. Dat werd een geheimzinnige ontmoeting…

Na via sms’jes drie keer naar een andere locatie te zijn gestuurd, kwamen we terecht in een smal straatje in de binnenstad. Je loopt er voorbij als je niet oplet. Daar werden we opgewacht door een dame die zo uit een James Bond-film had kunnen komen. Ze nam ons mee, een hoek om, uit het zicht van het publiek. Daar werden we gefouilleerd en zelfs de smartphones moesten we inleveren. We kregen blinddoeken om en daarna dienden we haar te volgen, hand in hand.

Duister maar niet bedreigend

Waar we exact belandden zal altijd de vraag blijven. Ver van de Grote Markt kan het niet geweest zijn, de Peperbus klonk héél dichtbij. Een klank waar onze gastheer al snel erg aan gehecht was geraakt, vertelde een duister maar toch vriendelijk ogend heerschap ons.

We zaten in een soort logeerkamer die als enorm rommelig kantoor was ingericht. Onze illustrator heeft er een heel aardige benadering van weten te maken, na onze beschrijvingen. Tegenover ons een grote man, in het duister gezeten. “Welkom”, baste hij. “In mijn tijdelijke onderkomen. Hier begint het allemaal…” Hij liet een betekenisvolle  stilte vallen en wij durfden nog even niets te vragen. Dat bleek ook niet nodig.

“Ik ben bezig een kantoor op te zetten, elders in de stad”, vertelde de vriendelijke schim ons. “We kunnen nog niet alles prijs geven maar Bergen op Zoom wordt de vestigingsplaats van een belangrijke organisatie. Die het beste voorheeft met het welzijn van de inwoners. Dat gaan we vooralsnog communiceren met Postbus 55 boodschappen.” Het werd even stil en ineens vielen er wat puzzelstukjes op hun plaats. We hadden al iets voorbij zien komen, met een kraai die een brief vasthoudt. Alsof de man tegenover ons gedachten kon lezen klonk het: “Da’s een variant op de postduif. We houden het graag lokaal.” Het werd alleen maar surrealistischer.

Spannend

Vreselijk veel wijzer kunnen we jullie dus nog niet maken, behalve dan dat er iets moois en leutigs gaat komen in de stad. We mogen van wat er verder is besproken nog niets publiceren. Wel hebben we van de mysterieuze man meegekregen dat er echt iets bijzonders gaat gebeuren. Daarom delen we zijn oproep: Like en volg die Postbus 55 Facebookpagina.