Politie zet Bergenaar op Nationale Opsporingslijst

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – Sinds dinsdag 16 januari staat Cristo Hülters, ook wel bekend als Cristo Hermans, op de Nationale Opsporingslijst van de politie. Hij wordt al gezocht sinds 2015, nadat een feest aan het IJslandpad in Bergen op Zoom toen op gruwelijke wijze uit de hand liep.

Z'n laatst bekende woonplaats was Halsteren maar de man is afkomstig uit Bergen op Zoom, aldus het politiebericht dat vandaag online werd gezet. Tijdens een feestje, waarbij zo'n 20 volwassenen en kinderen waren, werden destijds twee mannen van dichtbij neergeschoten. Al snel werd duidelijk dat de man die die avond geschoten had, Cristo Hülters was.

Onzinnige aanleiding

De schietpartij had een uiterst onbenullige aanleiding. Volgens verklaringen van getuigen was er in een nabijgelegen speeltuin ruzie tussen de dochter van één van de slachtoffers en een jongetje uit de buurt. Dat was gesust, totdat Hülters- die het jongetje kende- opeens in de partytent verscheen met een wapen in zijn hand en de twee slachtoffers neerschoot.

Cristo Hülters is sinds die bewuste zaterdagavond van 27 juni 2015 spoorloos, terwijl hij zou moeten terechtstaan voor een dubbele poging tot moord. Cristo Hülters werd geboren op 23 december 1980, momenteel is hij 37 jaar oud. Hij is 1.84 meter lang, heeft grijs/groene ogen en heeft donkerblond haar. Hij gebruikte in het verleden (en wellicht nu weer) ook de naam Cristo Hermans.

Vragen

De politie heeft de volgende vragen: Vermoedt u waar hij naartoe kan zijn gevlucht en/of sindsdien zit ondergedoken? Al dan niet onder de valse naam Cristo Hermans. Neem dan contact op met 0800-6070.

Bron: Politie.nl