Weer winkelketen met Bergs filiaal failliet: curatoren trekken stekker uit MS Mode

BERGEN OP ZOOM / AMSTERDAM – De problemen in de detailhandel lijken het laatste jaar vooral winkelketens te treffen. Op donderdag 11 augustus heeft een woordvoerster van de Amsterdamse rechtbank bevestigd dat de dameskledingketen MS Mode door de rechter failliet is verklaard.

Er valt dus opnieuw een gat in een Bergse winkelstraat, deze keer aan de Sint-Josephstraat nummer 9, maar wellicht niet meteen. De winkels blijven mogelijk nog even open, waarschijnlijk om zo veel mogelijk voorraad te verkopen. Maar ook, zo meldde de bewindvoerder aan de Telegraaf, omdat het bedrijf hoopt een doorstart te kunnen maken. Dan moeten er met de bank nieuwe afspraken gemaakt kunnen worden. De webshop is wél per direct gesloten. Wie de website bezoekt krijgt de melding dat deze 'wegens omstandigheden' niet bereikbaar is.

De curator heeft laten weten dat voor de 660 medewerkers van alle 130 filialen ontslag wordt aangevraagd. De keten maakte al tijden te weinig winst en door de zachte winter vielen de verkopen van het afgelopen seizoen ook nog tegen.