Wegens slechte staat van het dak is grote zaal Wittenhorst per direct gesloten

HALSTEREN – De Wittenhorst moet het voorlopig zonder grote zaal doen. Het dak is zwaar overbelast en de dragende constructie blijkbaar eerder versleten dan verwacht. Voor de gebruikers van de ruimte wordt in alle haast een oplossing gezocht.

Er waren al eerder twijfels over de staat van het dak van de grote zaal. In het voorjaar is de balkenconstructie versterkt met stalen platen omdat er scheuren waren geconstateerd. Dat bleek dus niet voldoende als lapmiddel, uit recente controles bleek dat er toch nieuwe scheurtjes zijn bij gekomen. De gemeente liet een constructierapport opmaken waaruit bleek dat het dak zwaar overbelast is. De balkenconstructie kan het niet meer aan. De zaal is dus meteen gesloten.

Oplossingen

De gemeente ziet het als eerste zorg om zo snel mogelijk een nieuwe ruimte te vinden voor Stichting Verenigde Wijkcentra, in goed overleg met het bestuur van die stichting en de beheerder van De Wittenhorst. Daarnaast wordt ook al bekeken wat de mogelijke scenario's zijn voor de zaal. Eventuele uitkomsten noemt de gemeente nog niet. Een en ander zal ook van kostenplaatjes afhangen, zo valt te lezen in een brief over de kwestie aan de gemeenteraad.