Weinig overtredingen tijdens alcoholcontroles

BERGEN OP ZOOM – In de avond en nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 februari heeft de politie samen met de belastingdienst alcoholcontroles gehouden in Bergen op Zoom. In totaal zijn er 542 blaastesten afgenomen. Het aantal overtredingen bleek erg mee te vallen.

Tijdens de controle is ook gebruik gemaakt van apparatuur die automatisch nummerplaten herkent, om voertuigen te controleren op bijvoorbeeld openstaande boetes of achterstand in betalingen aan de belastingdienst.

Op de Ravelstraat zijn tussen 19.00 en 22.30 uur 384 blaastesten uitgevoerd. Een 58- jarige man uit Bergen op Zoom blies een A-indicatie. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 5 uur en hij wordt aangemeld voor een cursus omgaan met alcohol bij het CBR. Door de belastingdienst werden hier vier beslagen gelegd en er werd één auto geconfisqueerd en weggetakeld.

Doorgereden na een aanrijding

Vervolgens werd er tussen 23.15 uur en 02.00 uur gecontroleerd op de Wouwsestraatweg. Daar werden 158 blaastesten uitgevoerd. Omstreeks 00.15 uur viel het de controleurs op dat een personenauto nogal kort achter een lijnbus aan reed. De bestuurder poogde zo uit het zicht te blijven en de controle te ontlopen, wat natuurlijk niet lukte. Het bleek te gaan om een 29-jarige man uit Sint-Maartensdijk die maar liefst een F-indicatie blies. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingevorderd. Bij controle van de auto bleek dat hij eerder die avond was doorgereden na een aanrijding. De Zeeuw is opgehaald en aangehouden voor het doorrijden na een ongeval.

Door de belastingdienst werden hier vier beslagen gelegd en er werden twee voertuigen geconfisqueerd en weggetakeld. Ook voldeden enkele mensen ter plekke alsnog hun belastingschulden of openstaande boetes.