Westlandse politie pakte vier Bergenaren op bij grote drugszaak

'S-GRAVENZANDE / BERGEN OP ZOOM – Op dinsdag 8 mei hield de politie een grootscheepse actie in Naaldwijk en 's-Gravenzande. Er werd ruim 500 kilo cocaïne gevonden bij een bedrijf, verstopt in een partij ananassen. Pas deze week werd vrijgegeven waar de opgepakte verdachten vandaan kwamen.

De inval veroorzaakte nogal wat opschudding in Naaldwijk, aldus Omroep West, en  was een vervolg van lopend recherche-onderzoek. Bij een bedrijf, gevestigd in buurgemeente 's-Gravenzande, werd een onderzoek ingesteld. Hier worden gekoelde en ingevroren etenswaren, waaronder met name fruit, opgeslagen en getransporteerd.

Verstopt

De organisatie achter de drugstransporten had het voor elkaar gekregen om, zonder dat het bedrijf er erg in had, de coke te verstoppen tussen het fruit. Eén van de aangehouden verdachten had zich zelfs bewust in laten sluiten in een koelruimte, zo bleek na een flinke zoektocht waarij de politie ruimte voor ruimte uitkamde. Ook het terugvinden van de drugs kostte enige moeite en tijd.

Uiteindelijk zijn bij de zoektocht vijf mensen opgepakt, waarvan er vier uit Bergen op Zoom komen. Dat maakte de politie pas deze week bekend, meldt Omroep West. Volgens de politie waren dit de jongens die de drugs alleen moesten ophalen, dus niet de mensen die het hebben georganiseerd. Meer aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.