Wethouder Jacobs blij met Bergse Pleegouders

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Van 31 oktober tot en met 7 november werd voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Hiermee wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Ook in Bergen op Zoom zijn diverse acties opgezet om nieuwe pleegouders te werven. Zo werden op alle basisscholen in de gemeente spandoeken opgehangen en ging wethouder Barry Jacobs op bezoek bij een pleeggezin.

De pleegouders vertelden dat het zeker niet altijd makkelijk is om pleegouder te zijn, omdat er veel bij komt kijken. Zij hebben dit er echter graag voor over, omdat zij hiermee kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is een veilig thuis kunnen bieden. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om naar een informatieavond over pleegzorg te komen. Inmiddels hebben ze al meer dan een jaar de zorg over twee kleine meisjes.

Trotse wethouder

Wethouder Barry Jacobs is  trots op pleegouders zoals deze, vertelt hij. “Ik ben er van onder de indruk. Er zijn namelijk helaas kinderen waar de eigen ouders even niet goed voor kunnen zorgen. Dan is het fijn dat er pleegouders zijn, waar deze kinderen voor korte of langere tijd terecht kunnen.” De wethouder hoopt dat meer mensen overwegen of pleegzorg iets voor hen is. “Je hoeft niet perfect te zijn of zeeën van tijd te hebben, het allerbelangrijkste is dat je een pleegkind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. Je burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie maken daarbij niet uit. Je kunt ook parttime pleegouder worden, bijvoorbeeld voor de weekenden of in de vakantie.”

Meer weten? Klik hier!

Foto: Gemeente Bergen op Zoom