Wie gun jij een Helden Speld voor de kerst?

BERGEN OP ZOOM – Een veelgehoorde opmerking, rondom de jaarlijkse lintjesregen, is dat er veel mensen rondlopen die zich keihard inzetten voor een ander, maar die nooit een koninklijke onderscheiding gaan krijgen. Wie vindt dat iemand tóch een serieuze blijk van waardering verdient, kan dat voortaan laten zien met de Helden Speld.

Er zijn allerlei redenen waarom iemand geen officieel ‘lintje’ gaat ontvangen, terwijl je hem of haar een serieuze blijk van waardering zeer zou gunnen. Natuurlijk is een bos bloemen of een flesje wijn een mooi bedankje, maar hoe leuk zou het niet zijn als je een echte onderscheiding op kan spelden?

Dat kan dus voortaan. Joyce Nieuwenhuijse van Sterck Merck heeft de Helden Speld ontworpen, een persoonlijk sieraad dat ze bedacht om mensen een serieuze blijk van waardering te kunnen geven. De oorsprong van deze speld ligt bij de Nijmeegse Vierdaagse. Hiervoor ontwierp Joyce deze herinnerspeld, omdat ze vindt dat iedereen die er aan begint sowieso een held is. Dat initiatief krijgt nu een vervolg. De Helden Speld is voortaan tevens voor andere gelegenheden verkrijgbaar. Zelf omschrijft ze het als een ‘bereikbaar alternatief voor het koninklijke lintje’.

Ieder exemplaar is uniek en persoonlijk

Iedereen die een ander op een bijzondere manier waardering wil laten blijken, kan zo’n speld overhandigen. Er is er niet één hetzelfde want aan ieder exemplaar komen andere bedels te hangen, eventueel zelfs met eigen afbeeldingen teksten of foto's. Dat bepaal je helemaal zelf. De speld op de foto heeft Joyce speciaal voor haar vader gemaakt. Hij is voor haar een grote held.

Een bijzondere kerstactie

Samen met KijkopBergenopZoom.nl bedacht Joyce een leuke actie voor de kerst. Tag op onze Facebookpagina iemand in een reactie onder het bericht over deze actie en vermeld daarbij waarom je vindt dat hij of zij zo’n Helden Speld verdient. Uit die berichten kiezen we de mooiste, leukste of meest originele reden en die wordt beloond met een door Joyce aangeboden exemplaar, dat ze vanzelfsprekend ook speciaal samenstelt voor de held of heldin die 'm gaat krijgen. Op 20 december 2016 maken we bekend wie dat is geworden, zowel op deze website als op Facebook. Natuurlijk maken we ook een foto en artikel van het moment dat de speld bij Joyce wordt opgehaald en overhandigd. We zijn erg benieuwd naar wie jij zo’n persoonlijke blijk van erkenning gunt.