Wie heeft er tijdelijk een plekje voor Tuna

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – De Turkse jongeman Tuna is dit schooljaar in Bergen op Zoom komen studeren aan 't Rijks. Hij zoekt alleen nog een tijdelijk woonadres. Welk gastgezin kan en wil hem helpen?

YFU Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie die jongeren al ruim 60 jaar de mogelijkheid biedt op uitwisseling te gaan en te wonen bij een lokaal gastgezin. Op deze manier leren zij onder meer een andere cultuur kennen en een vreemde taal spreken. De organisatie is nu naarstig op zoek naar een plekje voor Tuna, een 17-jarige Turkse 'exchange student’.

Oprecht geïnteresseerd

Tuna is eigenzinnig, grappig en nieuwsgierig, komt graag stoer over maar past zich ook makkelijk aan en is oprecht geïnteresseerd in anderen. Nederland trekt hem aan vanwege ons klimaat – hij heeft geen moeite met regen – en ons schoolsysteem. Hij is niet bijzonder sportief, maar dat je hier overal zo makkelijk kunt fietsen, vindt hij erg leuk. Daarnaast vindt hij tennis heel leuk en zou hij dat graag in Nederland willen doen.

Hij houdt erg van tekenen en wil graag modeontwerper worden. Omdat hij dit schooljaar naar Technasium 't Rijks gaat, zoekt hij een liefdevol gastgezin in Bergen op Zoom. Wie staat open voor zo'n bijzondere ervaring en heeft plaats voor deze avontuurlijke jonge student? Tuna blijft tot juni 2020 in Nederland.

Je kunt via deze link contact opnemen met YFU Nederland, voor meer info of om je aan te melden.