Wietkwekerijen ontmanteld in woningen Wilgenhof en Noorwegenpad

Foto: Pixabay / Lars Larsen

BERGEN OP ZOOM – Het hennepteam van politiedistrict De Markiezaten heeft woensdag bij een regionaal geoordineerde invalactie een zestal hennepkwekerijen opgerold. In totaal zijn 713 planten in beslag genomen en vernietigd. In Bergen op Zoom zijn kwekerijen ontmanteld in woningen aan de Wilgenhof en het Noorwegenpad. Ook viel de politie binnen bij een woning aan de Beiershil waar twee forse hennepplanten in de tuin stonden. Ondanks vermoedens, werd op dit adres geen kwekerij aangetroffen.

Aan de Wilgenhof werd een professioneel ingerichte hennepkwekerij inbeslaggenomen. "In de kwekerij werden 457 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. In de woning werd een verdachte aangehouden. Uit sporen werd vastgesteld dat er sprake was van voorgaande oogsten. De auto van de verdachte is in beslaggenomen. Verder bleek dat er een illegale aftakking op de energiekabel was gemaakt." De energietoevoer is door de netwerkbeheerder afgesloten, aldus de politie.

Wijkagent

In een pand aan het Noorwegenpad werd, in samenwerking met de wijkagent, in een slaapkamer een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. "De bewoner werd ter plaatse aangehouden. Uit onderzoek wordt het vermoeden versterkt dat de man onder druk werd gezet door anderen om in een slaapkamer van zijn woning de hennepkweek toe te laten. In de kamer stonden 210 hennepplanten." Ook in deze woning werd volgens de politie de elektriciteit illegaal afgetakt. "Door een directe betaling werd de aansluiting ter plaatse hersteld en de woning op het netwerk aangesloten."

Invallen in de regio

Ook elders in de regio zijn woensdag invallen gedaan bij illegale kwekerijen. Aan de Spoorstraat in Roosendaal werd in een woning in een kweektent een hennepkwekerij inbeslaggenomen. In de kweektent stonden 40 hennepplanten." Deze zijn inbeslaggenomen en de eigenaar werd ter plaatse aangehouden. Ook in Klundert was het raak. "In een tuin aan de Ambachtsherenweg in Klundert werd in een speciaal daarvoor gemaakt hok een zeer grote hennepplant en drie kleinere hennepplanten inbeslaggenomen." De eigenaar werd niet aangetroffen maar zal later deze week verhoord worden, aldus de politie.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. "Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties)." Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden
  • via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
  • anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
  • via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999