Win een tochtje naar de weervisserij bij KijkopBergenopZoom.nl

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen donderdag trapte de Stichting Behoud Weervisserij het nieuwe seizoen af. Met goed nieuws: De belangstelling voor het oude ambacht blijft maar groeien. Daar is de stichting erg blij mee. Wij mogen een tochtje naar de weren weggeven van zijn stichting.

Behoud Weervisserij heeft als doel het bevorderen en in stand houden van de ambachtelijke wijze van vissen op onder andere ansjovis door middel van de weervisserij in de Oosterschelde. Ook wil de organisatie deze vorm van visserij toeristisch én educatief op de kaart zetten. Het bijzondere ambacht en deze eeuwenoude wijze van vangen zijn uniek en dat moet behouden blijven. Daarom is het belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen kennis mee maken. Je leest er hier meer over.

Win een tochtje naar de weren

Om die kennismaking aantrekkelijk te laten verlopen organiseert Stichting Behoud Weervisserij gedurende het ansjovis-seizoen uitstapjes over het water, naar de weren van de vissers. De meeste in een wat grotere boot, maar vanwege de toenemende belangstelling steeds vaker tevens met een vlet waarin slechts 12 mensen passen. Onderweg krijgen deelnemers natuurlijk de nodige uitleg over de weervisserij. Je kunt hier reserveren.

Wij mogen zo'n tocht voor twee personen weggeven. Wie op onze Facebookpagina onder dit artikel vertelt waarom hij of zij graag twee kaarten wint voor die tocht, maakt kans op een uitstapje op 9 juni. Tag in je bericht ook wie je mee wilt nemen, om in aanmerking te komen. Je moet er vroeg voor uit de veren want de afvaart is om 07.45 uur maar het is de moeite waard. Meedoen kan tot 15 mei, 12.00 uur.