Maxi Jazz (Faithless) toegevoegd aan line-up PopMonument

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen week maakte muziekfestival PopMonument 3 nieuwe namen bekend: Maxi Jazz, Iguana Death Cult en 45ACIDBABIES zullen hun opwachting maken in Bergen op Zoom. Ozark Henry, Tom McRae en J. Bernardt waren reeds bevestigd. PopMonument vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 september in Bergen op Zoom.

PopMonument programmeert artiesten niet op standaardfestivalpodia, maar laat hen optreden in de monumentale parels van de stad Bergen op Zoom. Zo zijn de Grote Kerk, stadspaleis Het Markiezenhof en hotel De Draak onderdeel van de festivalprogrammering. Met Maxi Jazz is een headliner aan het festival toegevoegd. Maxi Jazz is bekend als zanger van het wereldbekende Faithless, die hits als ‘God Is A DJ’ en ‘Insomnia’ bracht. Maxi Jazz is naast zanger tevens DJ en heeft een enorme vinylcollectie opgebouwd. Tijdens PopMonument draait hij zijn favorieten uit deze collectie, waarbij het repertoire van Faithless niet zal ontbreken.

En verder…

Iguana Death Cult weet met hun punkgaragerock succesvol fans voor zich te winnen. Ze stonden al op het prestigieuze festival Noorderslag en zijn bekend om hun energieke liveshows. Net als 45ACIDBABIES, die zichzelf omschrijven als een stel pubers die op het podium het klaslokaal op stelten zetten.

PopMonument werkt met een passe-partout welke toegang geeft tot alle optredens. De passe-partout kost €17,50 en is verkrijgbaar via www.popmonument.nl. Een passe-partout is echter niet vereist om PopMonument te kunnen bezoeken. Het festival omvat ook locaties die vrij toegankelijk zijn, dit zijn voornamelijk (monumentale) cafés in het centrum van Bergen op Zoom.

PopMonument wordt georganiseerd door het in Bergen op Zoom gevestigde Poppodium Gebouw-T en is onderdeel van het Kunsten in de Monumenten weekend. PopMonument wordt ondersteund door Citymarketing Bergen op Zoom, Cultuurbedrijf, Erfgoed Brabant en Stichting Bezichtiging Monumenten. PopMonument ontving in 2015 de Brabantse Erfgoedprijs.