Winkeldief (41) mishandelt agent op parkeerterrein Glacisstraat

BERGEN OP ZOOM – Een 41-jarige winkeldief uit Halsteren heeft zondagmiddag op de Glacisstraat een agent mishandeld. De man was door het winkelpersoneel betrapt nadat hij drank uit de Gall&Gall slijterij had gestolen. De man werd op de parkeerplaats aangehouden en probeerde te vluchten. Daarbij werd hij agressief en sloeg één van de agenten met een gebalde vuist in het gezicht. De dader kon uiteindelijk overmeesterd worden en is meegenomen. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De politie kreeg rond kwart over vijf 's middags een melding dat een aantal dronken personen voor overlast zouden zorgen bij een slijterij aan de Glacisstraat. Vervolgens kwam de melding dat één van deze personen mogelijk drank zou hebben gestolen uit de slijterij, zo laat de politie weten: "De dienders waren snel ter plaatse en hielden op een parkeerplaats in de buurt een man staande. Hij sprak met dubbele tong en was waarschijnlijk dronken. Bovendien had hij een fles drank op zak."

Agressief

De Halsternaar deed verschillende pogingen er vandoor te gaan. "Agenten hielden hem vast waarop de man zich agressief begon te gedragen. Op een zeker moment haalde de verdachte uit en sloeg met een gebalde vuist tegen het hoofd van een van de agenten. Met veel moeite kon de man worden aangehouden waarbij hij ook nog een aantal trappen uit deelde." De man kon uiteindelijk worden afgevoerd naar het politiebureau. Hij is ingesloten.

'Geweld tegen politieagenten onacceptabel'

"Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel", zo reageert de politie naar aanleiding van dit voorval. "Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners."

Zwaardere straffen

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op: "Het beleid van het Openbaar Ministerie (OM) is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers."

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant