Winkeloverval verijdeld: vier jongens (15,16) opgepakt

BERGEN OP ZOOM – Donderdagavond zijn vier jongens aangehouden die bezig waren een overval voor te bereiden op een winkel in Noordgeest. Door alertheid van winkelpersoneel en voorbijgangers, is de overval voorkomen. Ook heeft de groep kort daarvoor twee brommerrijders mishandeld. Drie van de daders zijn 15 jaar oud en één 16, ze komen allemaal uit Bergen op Zoom. Het viertal is overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg waar ze voorlopig nog vastzitten.

Toen de politie bij de winkel ter plaatse kwam waren de jongelui al gevlucht. Agenten wisten rond kwart over zeven het viertal ter hoogte van de Lange Parkstraat, bij het centrum, in de kraag te grijpen. Ze waren getipt door een voorbijganger die de jongeren zich verdacht zag ophouden in het park. Twee van de daders hadden hun bivakmutsen en een mes nog op zak. Twee andere bivakmutsen zijn in het park teruggevonden.

Mishandelingen

Later bleek dat de probleemjongeren nog meer op hun kerfstok hadden staan: ze hadden eerder die dag twee brommerrijders (17 en 18 jaar) overvallen en mishandeld. De twee werden op het Europaplein door de groep belaagd en met een ei bekogeld. Toen ze de jongeren op hun gedrag aanspraken zijn de slachtoffers tegen de grond gelagen en getrapt.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant