Workshop ‘Look Good…Feel Better’ voor patiënten met kanker

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM –  Stichting 'Look Good…..Feel Better' houdt dinsdagochtend 24 november in Roosendaal een workshop huidverzorging en make-up. Patiënten met kanker krijgen tips en adviezen van speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten en haarwerkers (kappers). Zij helpen de deelnemers bij huidverzorging, make-up, een haarwerk of alternatieven. De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Vanuit de Bergse locatie van Bravis is aanmelden mogelijk via mevr. R. Koeken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Naast lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook het uiterlijk van mensen behoorlijk veranderen, zo schrijft de stichting in een aankondigingsbericht: "Met eenvoudige tips en adviezen zijn veel van de uiterlijke klachten vaak te verminderen of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. En dat is precies het doel van de stichting Look Good…..Feel Better."

Praktische informatie

Tijdens de workshop wordt op een positieve manier praktische informatie en advies gegeven over uiterlijke verzorging bij kanker. De workshops zijn bestemd voor zowel vrouwen als mannen tijdens of (recent) na hun behandeling. Er is ruimte voor maximaal 12 personen.
 
Make-up en haarwerken

Gedurende twee uur laten speciaal getrainde schoonheidsspecialisten en visagisten zien op welke manier deelnemers hun huid het beste kunnen verzorgen en welke make-up het beste bij hen past, zo laat de organisate weten. Een haarwerker/kapper laat daarbij zien welke mogelijkheden pruiken bieden en er is gelegenheid te experimenteren met sjaals en andere alternatieven.

Foto-collage: Bravis ziekenhuis


Voor meer informatie over de Stichting kunt u kijken op de website
 
De workshop is van 10.00 tot 12.00 uur in het inloophuis Roselinde in Roosendaal. Aanmelden kan via Mevrouw R. Koeken (Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom), 088-7068145 of via de verpleegkundigen Oncologie (locatie Roosendaal) 088-70 68 382.