Wouter Goudswaard (24) tekent voor KijkopBergenopZoom

BERGEN OP ZOOM – Striptekenaar Wouter Goudswaard (24) gaat de redactie van KijkopBergenopZoom.nl versterken. Vanaf morgen verschijnt elke vrijdag zijn cartoon op het nieuwsplatform. De tekenaar laat het stripduo Knuppel & Knots -de twee Bergse wildemannen- ingaan op de actualiteit van de dag. De redactie is enthousiast over deze aanwinst en kijkt met veel genoegen uit naar de wekelijkse bijdragen van Wouter!

Sinds 2013 heeft Wouter Goudswaard als freelancer zijn eigen stripatelier in de binnenstad van Bergen op Zoom. Tot voor kort was hij te vinden in de Molstraat maar inmiddels is Wouter met zijn atelier verhuisd naar een etage aan de Kortemeestraat 29. Op de begane grond is de winkel Zin aan Tafel gevestigd.

Luca Brussel

Wouter Goudswaard (1991) is in 2013 afgestudeerd als 'Master in Beeldverhaal' aan de Luca School of Arts (Sint-Lukas) in Brussel. Op 14-jarige leeftijd brengt hij zijn eerste small-press stripboekje uit bij Uitgeverij Senoeni. Een aantal andere small-press uitgaven volgen. In 2013, na zijn afstuderen, vraagt uitgeverij Syndikaat hem om een small-press boekje voor hen te maken, dat zal dienen als opstap naar een volwaardig album. Hieruit is het boekje 'De Man die zijn snor verloor' ontstaan.

Schaap en Godin

Voor het digitale stripmagazine Strike, van het Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde (VOS), maakt Wouter elke twee weken de strip 'Schaap & Godin'. Naast het maken van vrij werk werkt Wouter als freelance striptekenaar en illustrator voor verschillende doeleinden en bedrijven. Ook maakt hij live cartoons bij conferenties en vergaderingen en tekent hij soms mensen en voorwerpen op festivals.

Exposities

Werk van Wouter is tentoongesteld bij 'Kunst in Beweging' in Bergen op Zoom en Roosendaal (2012-2013). In het voorjaar van 2014 was zijn expositie 'Monsterbeestjes' te zien bij Les Vedettes aan de Lievevrouwestraat. Wouter Goudswaard was genomineerd voor de BN/DeStem Cultuurprijs 2012 en voor StripTalent 2013.

Kijk voor meer informatie op de website van Wouter Goudswaard: www.woutergoudswaard.nl

Foto: Hans-Jorg van Broekhoven