WVS-medewerker mishandeld in wijk Fort-Zeekant

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Patrick van der Velden is zowel boos als verdrietig. "Het doet me echt pijn dat dit mogelijk is in mijn, onze stad", schrijft hij op Facebook. Hij roept mensen op normaal te blijven doen en anderen hun werk uit te laten voeren. De aanleiding is een geweldsincident in wijk Fort-Zeekant, waar een medewerker van WVS-groep uit het niets werd aangevallen.

Er was een team van acht WVS-medewerkers in de wijk zwerfafval aan het opruimen. Een aantal keren kwam één auto erg hard voorbij gereden, waarop een teamlid besloot er een foto van te maken. Dat zinde de inzittenden blijkbaar niet. Ter hoogte van de Van der Heijmstraat stapte een aantal jongemannen uit het voertuig en zij belaagden de maker van de foto. Het bleef niet bij dreigen, er is geschopt en geslagen. Hierna zijn de daders meteen gevlucht. Vanzelfsprekend heeft WVS-groep aangifte gedaan en de politie gaat er werk van maken.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die hierover iets hebben gehoord of gezien. Bent u dat? Neem dan aub contact op via 0900-8844. De zaak is geregistreerd onder nummer 2016276310.