Yvette van Broekhoven verkozen tot Winkelheld 2017

BERGEN OP ZOOM – Het Binnenstadslab zet allerlei initiatieven op om het Bergse centrum nieuwe impulsen te geven. Eén van die activiteiten is de Winkelhelden verkiezing. Eind vorig jaar mochten bezoekers van de stad kandidaten aandragen. Na uitgebreide voorrondes is uit die aanmeldingen één Winkelheld 2017 gekozen. Gefeliciteerd, Yvette!

Het Binnenstadslab introduceerde in oktober vorig jaar een geheel nieuw fenomeen in Bergen op Zoom: de Winkelheld. In de Bergse centrum staan in winkels heel veel mensen klaar om het gasten en klanten naar de zin te maken. Samen met de bezoekers van al die verschillende bedrijven ging het Binnenstadslab op zoek naar medewerkers, bedrijfsleiders of ondernemers die eruit springen op een positieve manier.

Heel wat aanmeldingen

Het was een verkiezing waar iedereen aan mee kon doen. Wanneer je vond dat je ergens steeds weer ontzettend vriendelijk geholpen wordt, door iemand die altijd nét een stapje harder voor je zette en ook écht wist wie je bent en wat je wilt, dan was die persoon aan te melden als kandidaat. Er kwamen heel wat tips binnen en uiteindelijk bleef er een aardig rijtje mensen over, die allemaal de titel ‘Winkelheld’ verdienden en dus ook kregen. Het werden Carmel Vriens van Hippe Zaken, Femke van Raam van Tapavino, Yvette van Broekhoven van Mijn Lievelingskleding, Dave Koevermans van ’t Rondje en ’t Pakhuis en Ingrid Snepvangers van Saddlers Schoenmakerij en Sleutelservice. Ze zijn diverse malen in het zonnetje gezet, onder meer met artikelen in diverse media en met een heuse fotogalerij in de binnenstad. En uit die helden mochten inwoners, klanten en bezoekers dé Winkelheld van 2017 kiezen.

Blije en tevreden gezichten

Vandaag was het de eer aan wethouder Patrick van der Velden om bekend te maken wie die eretitel heeft toegewezen gekregen. Felicitaties dus voor een dolblije Yvette van Broekhoven. En een tevreden wethouder, die aangaf blij te zijn met de inspanningen van het Binnenstadslab maar ook met de grote betrokkenheid van de Bergse ondernemers. Die geven er blijk van hart voor hun zaak maar ook voor de stad te hebben.

Het was nog lang spannend, meldde Van der Velden. Er werd écht veel gestemd en dat ging ook nog eens heel aardig gelijk op. Alle eerder verkozen Winkelhelden bleken dus zeer populair te zijn. En bovendien sportief: ze applaudiseerden en feliciteerden van harte toen bleek dat Yvette de sticker met 'Winkelheld 2017' op haar etalageraam mag gaan plakken.