Zeer geslaagde Luchtmachtdag op Lambertijnenhof

Foto: Heerlijke temperaturen en volop vrolijke activiteiten met de Koninklijke Luchtmacht en de brandweer op Lambertijnenhof. V.l.n.r: Dianne van Loenhout (teamleider Dagbesteding), Kees van Agtmaal (bewoner), Eelco de Zee (Koninklijke Militaire School Luchtmacht )

BERGEN OP ZOOM – Een spannende dag voor de Lambertijnenhof vandaag. Medewerkers van de Koninklijke Luchtmacht hebben een ochtend- en middagprogramma opgesteld met onder meer een stormbaan, rondritten en als verrassing zelfs een bezoek van de brandweer. Groot feest dus!

Eelco de Zee is plaatsvervangend hoofd van de opleidingen die de Koninklijke Militaire School Luchtmacht verzorgt op Vliegbasis Woensdrecht. Vorig jaar was hij ook al aanwezig bij de Landmachtdag die toen plaatsvond op de Lambertijnenhof en dat was wederzijds erg goed bevallen. “We wilden voor de staf van ons team een dag organiseren en besloten dat het heel mooi zou zijn dat hier te doen. Vanwege het maatschappelijke karakter maar ook om dat het oprecht leuk én leerzaam is. Uit je comfortzone stappen en eens ontdekken dat best raakvlakken zijn met wat in eerste instantie een totaal andere wereld lijkt, zoals de behoefte aan structuur.”

Even wennen soms maar vooral heel mooi

Dianne van Loenhout is teamleider van de Dagbesteding bij S&L Zorg. Ze vertelt dat de mensen van de vliegbasis ’s morgens onder meer een rondleiding kregen en aan activiteiten deelnamen, van samen wandelen tot snoezelen. Vooral dat laatste was wederzijds best even wennen maar ook mooi om mee te maken. De bewoners vinden een dag als deze fantastisch, meldt ze. Al vooraf keken veel van hen uit wat er komen ging. En dan was er ook nog eens als verrassing de brandweer, die de bewoners en andere deelnemers zelf met de spuiten aan de slag liet gaan!

“Het is om meerdere redenen een geslaagde dag”, legt Dianne uit. “Een gevarieerd programma, super gezellig en het is heel goed als bewoners en deelnemers eens samen van alles beleven en ook met elkaar afsluitend lekker gaan eten.”

Een vervolg?

De oorspronkelijk uit Oudenbosch afkomstige Lambertijnenhof-bewoner Kees van Agtmaal geniet met volle teugen van de dag, vertelt hij. “Heel gezellig”, is zijn oordeel. Hij is ’s morgens al met de grote groene truck een rondje meegereden, heeft net van heerlijke tomatensoep genoten en gaat straks met z’n sportbuddy de stormbaan op. Wat hem betreft smaakt het naar meer en daar denken Dianne maar ook Eelco eender over. Als het aan de functionaris van de Koninklijke Luchtmacht ligt, krijgt het een vervolg. “Op de vliegbasis vinden we maatschappelijke participatie heel belangrijk”, legt hij uit. “Daarom doen we dit jaar bijvoorbeeld mee aan de landelijke Burendag. Ik kan me zo maar voorstellen dat we vaker met een teamactiviteit hier naar toe komen.”

Meer foto's zien van de vrolijke middagactiviteiten? Klik hier!