RPD wordt Dementienetwerk West-Brabant

INGEZONDEN MEDEDELING

WEST-BRABANT – Met ingang van 28 juni 2018 gaat het Regionaal Platform Dementieondersteuning (RPD) verder onder de nieuwe naam: Dementienetwerk West-Brabant. Deze naam geeft duidelijk weer waar de organisatie voor staat, namelijk het ondersteunen en faciliteren van organisaties die zich bezig houden met mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Dementienetwerk West-Brabant is een samenwerkingsverband van organisaties in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. Door krachten te bundelen worden belangrijke stappen gemaakt in betere zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij leren beter om te gaan met de ziekte, hun draagkracht wordt zoveel mogelijk vergroot, ze blijven langer meedoen in de maatschappij en het sociaal isolement wordt doorbroken of voorkomen. En de aanbieders van zorg en ondersteuning in deze regio gaan steeds nauwer samenwerken rondom en met de cliënten.

Al veel bereikt

Het netwerk heeft onder de oude naam al veel bereikt. Zo worden in genoemde gemeenten scholingen aangeboden voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Ook werkt het dementienetwerk mee aan de realisatie van dementievriendelijke gemeenten, is er samenwerking rondom Alzheimer Cafés en tussen de casemanagers dementie. Door inspanning van het netwerk ging onlangs een cursus van start, waarbij mensen met behulp van virtual reality ervaren hoe het is om dementie te hebben.

Toepasselijk logo

Bij een nieuwe naam hoort uiteraard ook een nieuw logo. Het gekozen ontwerp geeft de diverse ketenpartners en hun verscheidenheid weer, maar verwijst ook naar deze veel voorkomende ziekte. De vervagende stippen geven weer hoe het geheugen bij dementie steeds verder afneemt. De nieuwe website is nog in ontwikkeling en wordt in het najaar gepresenteerd. Voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten kunt u tot die tijd gewoon terecht op www.dementiewegwijzer.nl. Deze website is inmiddels wel voorzien van de nieuwe naam en het nieuwe logo. Dat geldt ook voor de social media als Facebook, LinkedIn en Twitter.

Kijkje in de Keuken

Het nieuwe logo werd officieel bekendgemaakt op donderdagmiddag 28 juni tijdens “Kijkje in de Keuken”. Deze jaarlijkse themamiddag, die dit keer de vroege signalering van mensen met dementie centraal stelde, organiseert het netwerk voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen die werkzaam zijn in de dementiezorg in West-Brabant. Het Dementienetwerk West-Brabant kijkt uit naar een prettige en succesvolle samenwerking rondom dementie in de regio!