Zeeuwse burgemeesters geïrriteerd over uitlatingen Frank Petter aangaande Doel

De drie burgemeesters v.l.n.r: Frank Petter (Bergen op Zoom), Jaap Gelok (Borsele) en Jan-Frans Mulder (Hulst)

BORSELE / HULST / BERGEN OP ZOOM – Jaap Gelok is burgemeester van Borsele en niet blij met de opmerkingen van zijn Bergse ambtgenoot Frank Petter over de veiligheid van kerncentrales. Ook hun collega uit Hulst, burgervader Jan-Frans Mulder, heeft zijn ongenoegen geuit. Er zouden dingen beweerd zijn niet kloppen.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Beide Zeeuwse bestuurders worden geciteerd in een artikel van Omroep Zeeland. De pijn zit 'm vooral in het feit dat hun veiligheidsregio niet serieus genomen zou worden. Volgens Mulder doen Brabantse burgemeesters uitspraken over Europese testen die nergens op slaan. Ook zijn Bergse collega zou zich daaraan schuldig maken, vindt Gelok, omdat Petter zich heeft aangesloten bij een Europese club tegen kernenergie. In Zeeland leeft het gevoel dat de informatie die wordt verstrekt niet voor vol of waarheid wordt aangezien.

Mulder wil hierover op korte termijn gaan bellen met de burgemeester Petter. Hij zal echter even geduld moeten hebben; zijn Bergse collega is met vakantie. Een officiële reactie van de gemeente Bergen op Zoom laat dan ook nog even op zich wachten.