Zilte poëzie van Jacques van Eekelen over Bergen op Zoom, visserij en water

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Op zondag 5 mei presenteerde Jacques van Eekelen zijn poëziebundel 'Er is meer tussen Eb en Vloed'. De opbrengst van het boek komt volledig ten goede aan Stichting Behoud Weervisserij. De presentatie vond daarom plaats bij het verkooppunt van de firma Van Dort aan de Artilleriestraat.

Puurheid, eenvoud en de essentie van ‘t (‘Berregse verleje’) leven, zijn de belangrijkste pijlers onder deze poëziebundel van schrijver/dichter/fotograaf Jacques van Eekelen. Mede door de inventiviteit en energie die hij erin heeft gestopt, ontstond een eigenzinnig en poëtisch document.

Jong geleerd…

Van Eekelen heeft van jongs af aan geschreven maar publiceerde pas in de tweede helft van zijn carrière zijn gedachtekronkels. Meer dan vijf jaar dacht hij na over zijn Bergen op Zoom in relatie met visserij en water. Dat heeft geresulteerd in ‘Er is meer tussen Eb en Vloed’, een vloedgolf van zilte poëzie en melancholieke conclusies over de stad waar hij is geboren en getogen.

Omdat de gehele opbrengst van de in beperkte oplage uitgegeven poëziebundel ten goede komt aan Stichting Behoud Weervisserij verdient het een bijzonder plekje Bergse boekenkasten. ‘Er is meer tussen Eb en Vloed’ is verkrijgbaar voor vijf euro en uitsluitend te koop bij de firma Van Dort aan de Artilleriestraat 63.

Foto: Stichting Behoud Weervisserij