Zorgen bij GBWP over Vraagwijzer

BERGEN OP ZOOM – De GBWP is verbaasd maar vooral bezorgd over ontwikkelingen die gaande zouden zijn bij de vereniging Vraagwijzer. Fractievoorzitter Aydin Akaya en de raadsleden Betsy de Kock en Maarten van Eekelen vragen het college om uitleg.

De drie fractieleden geven aan ‘in de wandelgangen’ te hebben vernomen dat Vraagwijzer als vereniging ophoudt te bestaan en onderdeel wordt van WijZijn Traverse Groep. Daar wordt volgens de GBWP al bijna een jaar aan gewerkt en dat vindt de partij vreemd, met name omdat de raad hierin niet is gekend.

De zorgen van de fractie betreffen met name onduidelijkheid over de wijze waarop de organisatie opgaat in WijZijn Traverse Groep. De briefschrijvers willen weten of dit formatieplaatsen kost maar ook wat de aanleiding was voor dit traject. Ook wil GBWP weten of de geleverde dienstverlening op eenzelfde niveau blijft en wat de financiële gevolgen zijn. Wat tevens meespeelt, melden De Kock, Akaya en Van Eekelen, is de gedachte dat WijZijn Traverse Groep erg groot en log dreigt te worden. Ze verwachten op korte termijn een reactie van het college op de schriftelijk gedeelde zorgen.

Stockfoto: PXhere