Zorgen lijst Linssen wegens cliënten GGZ-WNB in Halsteren

BERGEN OP ZOOM – Namens Lijst Linssen hebben duoraadslid Maikel de Bekker en raadslid Meino Dam een brief gestuurd aan het Bergse college. Ze maken zich zorgen omtrent de veiligheid van de Bergse inwoners vanwege cliënten van GGZ-WNB. Aanleiding is de verschrikkelijke dood van Anne Faber.

Blijkbaar is Lijst Linssen bevreesd dat zich ook hier een dergelijk drama zou kunnen afspelen. De fractie vraagt zich af of instellingen als een GGZ-WNB hun veiligheidsprotocollen wel goed voor elkaar hebben. Er zijn in den lande meerdere voorbeelden bekend van inschattingsfouten bij het al dan niet tijdelijk mensen in de maatschappij laten terugkeren. Ook in deze gemeente ging het al eens mis, schrijven Dam en De Bekker.

Signalen

in Bergen op Zoom werd in 2013 een cliënt van het leven beroofd door een andere, eveneens bij GGZ-WNB verblijvende persoon. De fractie heeft signalen binnen gekregen van inwoners die zich zorgen maken over de situatie bij de instelling, meldt de brief. Daarom wil Lijst Linssen weten van het college of hier niet bijvoorbeeld, zoals in Den Dolder het geval bleek, cliënten van gesloten afdelingen vrij rondlopen. Tevens wil de fractie weten wat voor problemen en ziektebeelden de zorginstelling zoal behandelt en of er sprake is van overleg met de gemeente betreffende veiligheidskwesties en verwante zaken.

Stockfoto: Pixabay/Marc Pascual