Zorgen Steunpunt over verstrekking jodiumpillen

BERGEN OP ZOOM – John Voets en Ton van Dorst, van de onlangs tot de raad toegetreden partij Steunpunt, hebben vragen over de uitgifte van jodiumpillen in de regio. Eerder ging dit mis in Limburg, daarom wil de fractie een update over de gang van zaken hier.

In de Veiligheidsregio Limburg Noord zijn fouten verzwegen rondom de verstrekking van jodiumpillen aan gezinnen met kinderen onder de 18 jaar, zo bleek recent. Eerst pakte de lokale pers het op en toen bleek hoe gevoelig dit lag, werd het ook landelijk nieuws. Vanwege de kerncentrales in het Belgische Tihange is het daar net zo’n heikel punt als hier.

In gesprek

Steunpunt las ook over de commotie en wil weten van het Bergse college of hier wel alles goed is gegaan. We hebben hier immers Doel in de achtertuin, stellen Voets en Van Dorst. Daarom vragen ze in een brief aan B en W of in deze regio de verstrekking van jodiumpillen aan de gezinnen met kinderen onder de achttien wel goed is verlopen. Wat de fractie betreft gaat het college hierover in gesprek met Veiligheidsregio Midden en West-Brabant, om zeker te zijn van het feit dat de pillen bij de juiste mensen terecht zijn gekomen.

Afbeelding: Pixabay/Gerd Altmann