Zorgorganisaties trekken samen op in zoektocht naar personeel

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

ZUIDWEST-BRABANT – Op vrijdagavond 15 maart organiseren Bravis ziekenhuis, TWB thuiszorg, Groenhuysen en TanteLouise een gezamenlijke oriëntatiebijeenkomst voor wie wil werken en leren in de zorg. De interactieve avond wordt opgeluisterd door Tommie in de zorg, bekend blogger en verpleegkundige.

Het is steeds lastiger om vacatures in de zorg ingevuld te krijgen. Het aantal reacties neemt af. Daarom besloten deze vier organisaties in het kader van de Week van Zorg en Welzijn de handen in elkaar te slaan en samen op te trekken in de zoektocht naar personeel.

Laagdrempelig

Met hun aanpak gooien ze het meteen over een andere boeg. De oriëntatiebijeenkomst is laagdrempelig, persoonlijk en interactief. Wie belangstelling heeft om te leren en te werken in de zorg, kan er kennismaken met de verschillende werkvelden, op speeddate gaan met de organisatie naar keuze of meedoen met diverse workshops. Ook kun je uitgenodigd worden een dag mee te lopen in de zorg. Tommie in de zorg, bekend blogger en verpleegkundige, is heel de avond aanwezig om vragen te beantwoorden.

Locatie

De oriëntatieavond is vrijdag 15 maart van 18.30 uur tot 21.00 uur in het hoofdkantoor van TWB Thuiszorg met aandacht, Belder 2-4 in Roosendaal. Wie de oriëntatieavond wil bijwonen, kan zich aanmelden via deze website, maar ook zonder inschrijving ben je van harte welkom!

TV-programma Heel Holland Zorgt

Ook op een ander vlak hebben de vier organisaties de samenwerking gezocht. Voor het TV-programma Heel Holland Zorgt hebben ze meegewerkt aan een filmpje waarin een patiënt wordt gevolgd die een knie-operatie moet ondergaan. Het gehele zorgpad is in beeld gebracht. Het laat goed de samenwerking zien tussen thuiszorg, ziekenhuis en verpleeghuis en de rol van de verschillende zorgverleners in het traject dat de patiënt doorloopt. Het filmpje wordt uitgezonden in Heel Holland Zorgt op 23 en 30 maart om 16.30 uur (SBS6).

Stockfoto (uitsnede): Gerd AltmannPixabay