Twee Bergse adressen aangetroffen bij regionale hennepruimdag

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Dinsdag heeft het hennepteam in politiedistrict De Markiezaten weer enkele locaties bezocht vanwege vermoedens met betrekking tot hennepkweek. Op drie adressen werden kwekerijen aangetroffen. Twee ervan bevonden zich in onze gemeente.

In een woning aan de Augustalaan werd op de bovenste verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, met 148 jonge hennepplanten. Tevens werd vastgesteld dat hier eerdere oogsten waren gerealiseerd en dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt. Het pand is daarom van het energienetwerk afgesloten. Er zijn geen verdachten aangetroffen.

Paulusberg

In een woning aan de Paulusberg te Bergen op Zoom werden in de kruipruimte en de garage hennepkwekerijen aangetroffen. Ook in deze woning was niemand aanwezig. In de eerste ruimte stonden in een kweektent 56 forse hennepplanten. In een afgeschermd deel van de garage stonden 152 grote hennepplanten. Ook hier bleek uit het ingestelde onderzoek dat er eerder oogsten waren gerealiseerd. De elektriciteit werd hier eveneens illegaal afgetakt, dus ook deze woning is van het energienetwerk afgesloten.

Financieel voordeel uit eerdere oogsten

In een woning aan de Damastberg te Roosendaal werd eveneens een kwekerij ontdekt, die meerdere malen actief was geweest. In verband met de verdiensten die door de kwekers uit eerdere oogsten zijn verkregen, zal  een zogeheten voordeelberekening worden opgemaakt. Deze bedragen moeten de verdachten alsnog afdragen. Ook de forse energierekeningen dienen eerst voldaan te zijn alvorens de panden weer energie geleverd krijgen.

Tegen alle verdachten wordt tevens proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen, worden later verhoord en zullen zich vervolgens tevens bij de rechter moeten komen verantwoorden. De inbeslaggenomen goederen, met een waarde van enkele tienduizenden euro’s, en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 130.000 euro zijn inmiddels vernietigd.

Bron: Polite.nl